ogórki konserwowe z czerwoną porzeczką

45 min
4 porcje
Ogórki konserwowe z czerwonymi porzeczkami
Vitaliy, stock.adobe.com
0

Jednym z moich ulubionych dodatków do ogórków konserwowych jest czerwona porzeczka. Daje lekką niezwykłą kwaskowatość, a dzięki niej słoiki wyglądają znacznie bardziej spektakularnie w szafie. Drobiazg, ale miło! Dzielę się sprawdzonym przepisem na ulubioną przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.

Ułóż je w czystych, suchych słoikach z jagodami porzeczki i wszystkimi dodatkami.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 20 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól, cukier i ocet i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij ogórki i zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy