przekąski 26.11.2022

Onigiri z różowym łososiem

50 min
6 porcji
Onigiri z różowym łososiem
gontabunta, stock.adobe.com
0

W kuchni japońskiej mam wiele ulubionych, ale wśród nich po prostu muszę podkreślić jednego - Onigiri z różowym łososiem. Na środku możesz umieścić wszystko, warzywa, owoce morza, po prostu ser lub różowy łosoś. Wypróbuj prosty przepis i zaskocz swoich gości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przed gotowaniem opłucz ryż w zimnej wodzie do 4 razy. Następnie napełnij ryż wodą i gotuj do miękkości. Gdy ryż się ugotuje, Dodaj do niego mieszankę octu ryżowego, cukru i soli. Dobrze wymieszaj.

Przygotuj różowego łososia. Kupuję lekko soloną lub wędzoną rybę. Możesz również użyć puszki. Pokrój rybę w drobną kostkę i uformuj Onigiri.

Weź trochę ryżu w dłoń i uformuj tortillę. Włóż nadzienie do tortilli i zwiń w kulkę. Na końcu uformuj kulkę w trójkąt.

Owinąć Onigiri paskiem nori, polać sosem sojowym i podawać.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy