Głównym konkurentem tartaletek wśród świątecznych przekąsek są nadziewane jajka. Istota jest taka sama - jest bardzo smaczna, dość sycąca, po prostu gotowana i jednocześnie wygodna. Jajka można też nadziewać prawie wszystkim. Na przykład wątróbka drobiowa.
Składniki
- jaja kurze - 8 sztuk
- wątróbka drobiowa - 150 g
- masło - 50 g
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- cebula - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój na pół.
Posiekaj cebulę, smaż przez kilka minut i dodaj posiekaną wątrobę.
Smażyć, aż wątroba się ugotuje, doprawić i zmiksować blenderem.
Dodaj żółtka i miękkie masło i ponownie ubij.
Włóż nadzienie do połówek jajek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy