przekąski 21.07.2023

faszerowane jajka z wątróbką drobiową

45 min
4 porcje
Faszerowane jajka z wątróbką drobiową
begun1983, stock.adobe.com
0

Głównym konkurentem tartaletek wśród świątecznych przekąsek są nadziewane jajka. Istota jest taka sama - jest bardzo smaczna, dość sycąca, po prostu gotowana i jednocześnie wygodna. Jajka można też nadziewać prawie wszystkim. Na przykład wątróbka drobiowa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój na pół.

Posiekaj cebulę, smaż przez kilka minut i dodaj posiekaną wątrobę.

Smażyć, aż wątroba się ugotuje, doprawić i zmiksować blenderem.

Dodaj żółtka i miękkie masło i ponownie ubij.

Włóż nadzienie do połówek jajek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy