Forshmak z jajkami przepiórczymi jest bardzo dobry na stole w formie bufetu lub po prostu na świątecznym stole. Okazuje się nieco delikatniejszy i jeszcze zdrowszy. A do dekoracji możesz użyć tych samych jaj przepiórczych z ziołami, świeżymi warzywami lub kawiorem.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- jaja przepiórcze - 10 sztuk
- masło - 30 g
- cebula - 2 kawałki
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 4 minuty po ugotowaniu. Ostudź i obierz.
Grubo posiekaj śledzie, cebulę i jajka przepiórcze w blenderze, aż będą gładkie.
Dodaj stopione masło i wszystkie przyprawy i wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy