przekąski 08.02.2022

forszmak z jajami przepiórczymi

20 min
4 porcje
Forshmak z jajkami przepiórczymi
Happy Moments, stock.adobe.com
0

Forshmak z jajkami przepiórczymi jest bardzo dobry na stole w formie bufetu lub po prostu na świątecznym stole. Okazuje się nieco delikatniejszy i jeszcze zdrowszy. A do dekoracji możesz użyć tych samych jaj przepiórczych z ziołami, świeżymi warzywami lub kawiorem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka przepiórcze przez około 4 minuty po ugotowaniu. Ostudź i obierz.

Grubo posiekaj śledzie, cebulę i jajka przepiórcze w blenderze, aż będą gładkie.

Dodaj stopione masło i wszystkie przyprawy i wymieszaj forshmak.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy