przekąski 22.01.2022

panierowane Grzyby

30 min
2 porcje
Grzyby w panierce
Lawkeeper, stock.adobe.com
0

Mówię Ci, jak prawidłowo smażyć grzyby w panierce, aby zachowały swój kształt, pozostały soczyste i dobrze usmażone. To wcale nie jest trudne, więc na pewno ci się uda! Wolę podawać grzyby z sosem czosnkowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz grzyby z brudu i pokrój je na duże kawałki. Małe pieczarki można pozostawić w całości.

Gotuj grzyby przez 10 minut po ugotowaniu w lekko osolonej wodzie.

Ubij jajka z mlekiem, solą i pieprzem na lekką pianę.

Wyślij pieczarki do ciasta jajecznego, a następnie do mąki, ponownie do jajka i do bułki tartej.

Smażyć na dużej ilości oleju na złoty kolor, a następnie ułożyć na papierowych serwetkach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy