Zaskocz gości wyśmienitą przekąską-zrób kanapki z jamonem! Polecam chleb wstępnie usmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor. Rukolę można zastąpić liśćmi szpinaku, rzeżuchą lub bazylią.
Składniki
- Hamon (plasterki) – 200 g
- jogurt grecki - 100 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- rukola - garść
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- Bagietka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jogurt grecki wymieszaj z solą i ziołami prowansalskimi.
Pokrój bagietkę na małe kawałki.
Ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem i zrumienić z obu stron.
Ułóż rukolę i jamon na kawałkach bagietki.
Dodaj trochę sosu jogurtowego i zabezpiecz szpikulcem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy