przekąski 22.01.2022

bułki z węgorzem i awokado

40 min
8 porcji
Bułki z węgorzem i awokado
vitaly tiagunov, stock.adobe.com
0

Bułki z węgorzem są zawsze bardzo smaczne i wykwintne, ponieważ taki przysmak jest prawie niemożliwy do zepsucia. Węgorz najlepiej łączy się ze świeżymi warzywami-z ogórkami i awokado. Aby uzyskać konsystencję, dodaj trochę sera śmietankowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej ryż do wrzącej wody i zagotuj, aby całkowicie go wchłonął.

Dopraw octem, dodaj sól i cukier i pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem.

Przetnij arkusze nori na pół i na każdym z nich ułóż warstwę ryżu.

Ułóż najlepsze plastry awokado na wierzchu i obróć awokado nori w dół.

Pokrój węgorza i ogórki w paski i ułóż na środku nori.

Dodaj trochę serka śmietankowego i kawioru rybnego i zwiń ciasne bułki.

Pokrój je nożem zanurzonym w wodzie i posyp sezamem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy