Bułki z węgorzem są zawsze bardzo smaczne i wykwintne, ponieważ taki przysmak jest prawie niemożliwy do zepsucia. Węgorz najlepiej łączy się ze świeżymi warzywami-z ogórkami i awokado. Aby uzyskać konsystencję, dodaj trochę sera śmietankowego.
Składniki
- okrągły ryż - 250 g
- woda - 450 ml
- ocet ryżowy - 2 art.
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- nori - 4 liścia
- Węgorz - 120 g
- ser śmietankowy - 100 g
- ogórki - 1-2 kawałki
- kawior rybny - 3 art.
- awokado - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej ryż do wrzącej wody i zagotuj, aby całkowicie go wchłonął.
Dopraw octem, dodaj sól i cukier i pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem.
Przetnij arkusze nori na pół i na każdym z nich ułóż warstwę ryżu.
Ułóż najlepsze plastry awokado na wierzchu i obróć awokado nori w dół.
Pokrój węgorza i ogórki w paski i ułóż na środku nori.
Dodaj trochę serka śmietankowego i kawioru rybnego i zwiń ciasne bułki.
Pokrój je nożem zanurzonym w wodzie i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy