Przed główną ucztą goście są traktowani apetycznymi przekąskami. Aby to zrobić, możesz przygotować tartaletki z krewetkami. Wykwintne danie podbije wszystkich swoim pięknem i harmonijnym smakiem. Polecam towarzyszyć poczęstunku lampką białego wina.
Składniki
- krewetki (gotowane) – 12 sztuk
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- ogórki - 50 g
- ser śmietankowy - 100 g
- Zieleń - kilka gałązek
- tartaletki - 12 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz skorupy i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój ogórki w cienkie plasterki.
Napełnij tartaletki serem śmietankowym.
Do każdego włóż ogon krewetki i kilka plasterków ogórka.
Udekoruj ziołami i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy