przekąski 14.04.2022

kanapka z awokado i fetą

10 min
4 porcje
Kanapka z awokado i fetą
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Małe okruchy słonej fety bardzo harmonijnie uzupełniają delikatny smak awokado. I nie zapomnij o swoich ulubionych przyprawach-tutaj są szczególnie ważne. W tym przepisie podzielę się z tobą jeszcze kilkoma sztuczkami.

Składniki

  • chleb - 4 plasterki
  • awokado - 1 rzecz
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • feta - 60 g
  • czosnek - 1 ząbek
  • przyprawy i przyprawy - 2 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj awokado widelcem. Dodaj przyprawy, zmiażdżony czosnek i skrop sokiem z cytryny.

Osusz kromki chleba i połóż na nich awokado.

Zetrzyj fetę i posyp bułką tartą kanapki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy