Chcesz zadowolić swoją bratnią duszę egzotycznym daniem? Przygotuj pieczone bułki z kraba! Okazują się zaskakująco smaczne i pachnące. Zaleca się podawanie ich z wasabi, marynowanym imbirem i sosem Unagi.
Składniki
- okrągły ryż (gotowane) – 250 g
- mięso kraba - 200 g
- ogórki - 150 g
- ser śmietankowy - 100 g
- kawior rybny (tobiko) – 1 łyżeczka
- nori - 1 liść
- Sezam - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso kraba i ogórki.
Pokrój nori w małe paski.
Połącz nori, ser śmietankowy i kawior rybny.
Rozłóż bambusową matę na stole, posyp sezamem, ułóż warstwę ryżu i lekko ubij.
Połóż mięso kraba i ogórki na szerokiej stronie paskiem.
Zwiń rolkę, pomagając sobie bambusową matą.
Pokrój bułkę na małe kawałki i ostrożnie przenieś na wyłożoną blachę do pieczenia.
Ułóż półfabrykat serkiem śmietankowym na każdym kawałku.
Piecz bułki z krabem przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy