niebieski dżem śliwkowy bez pestek

45 min
4 porcje
Dżem z niebieskich śliwek bez pestek
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Aby gotowy dżem z niebieskich śliwek był wygodniejszy w użyciu zamiast nadzienia, podawać z naleśnikami lub po prostu jeść łyżką, należy go ugotować bez pestek. Co więcej, w przypadku śliwek jest to bardzo proste i wcale nie czasochłonne zadanie. Opowiadam więcej szczegółów!

Składniki

  • śliwki (Niebieski) – 1.2 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i losowo pokrój owoce.

Dodaj wodę i cukier i zagotuj dżem.

Gotuj przez pół godziny na małym ogniu i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy