marynowana cukinia w plasterkach

30 min
3 porcje
Marynowana cukinia w plasterkach
YUABOG, stock.adobe.com
0

Przepisy na puste miejsca z cukinią-dziesiątki, a nawet setki. Najbardziej lubię robić je w kręgach. Okazują się miękkie, ale jednocześnie zachowują swoją teksturę. Zimą wystarczy wlać je ze słoika – a przekąska jest gotowa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż wszystkie liście, ząbki czosnku, koperek i pieprz na dnie wysterylizowanych słoików. Możesz dodać trochę ostrej papryki dla smaku.

Umyj cukinię i pokrój w plastry o grubości 1-1, 5 cm.

Włóż je do słoików, ale nie ubijaj mocno, aby uniknąć uszkodzenia.

Wymieszaj wodę, sól, cukier i ocet, zagotuj marynatę i gotuj przez 2-3 minuty.

Napełnij marynatą cukinię, przykryj słoiki i włóż je do garnka z wodą.

Gotuj przez kolejne 15 minut po ugotowaniu, a następnie zwiń obrabiany przedmiot.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy