Dania będą jeszcze smaczniejsze, jeśli zostaną podane z sosem z czarnej porzeczki. Nie spiesz się, aby pobiec do sklepu, po prostu przeczytaj ten przepis, a sam z łatwością przygotujesz taką przyprawę. Co więcej, można go zamknąć w słoikach i będzie doskonale przechowywany do następnego zbioru.
Składniki
- czarna porzeczka - 1 kg
- ocet - 2 art.
- cukier - 120 g
- sól - 0,5 łyżeczka
- woda - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz czarne porzeczki i umieść w garnku z wodą.
Gotuj przez 15 minut i puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.
Przetrzyj masę przez sito, aby pozbyć się skórki i nasion.
Dodaj cukier, sól i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy