Pachnący dżem dyniowy z mandarynkami to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Ponadto jego smak jest wyjątkowy-słodki i jasny, z przyjemną kwaskowatością mandarynek. Połączenie tych składników zachwyci każdego łakomczucha.
Składniki
- Dynia - 300 g
- mandarynki - 200 g
- cukier - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie umyj mandarynki i pokrój w kliny ze skórką.
Dodaj obraną i pokrojoną w kostkę dynię.
Przykryj wszystko cukrem i przyprawami, wymieszaj i odstaw na kilka godzin.
Doprowadź dżem do wrzenia i gotuj przez 5-7 minut na dużym ogniu, mieszając.
Następnie gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Opcjonalnie-przerwij dżem blenderem. Zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy