Tylko jedna lub kilka pomarańczy doskonale rozjaśnia każdy dżem, w tym żurawinę. To cytrusowa kwaskowatość, niezrównany aromat i Nowy przyjemny odcień koloru. Dzielę się od dawna sprawdzonym i ulubionym przepisem!
Składniki
- żurawina - 1 kg
- pomarańczowy - 500 g
- brązowy cukier - 500 g
- kwas cytrynowy - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz żurawinę, obierz i drobno posiekaj pomarańcze i dodaj trochę skórki.
Przykryj wszystko cukrem, zagotuj i gotuj przez 5 minut, mieszając.
Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć i gotuj ponownie przez 5 minut.
Ponownie ostudź, gotuj ponownie przez 5 minut, dodaj kwas cytrynowy i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy