keczup pomidorowy z cebulą na zimę

55 min
4 porcje
Keczup pomidorowy z cebulą na zimę
Belaya Katerina, stock.adobe.com
0

W zależności od tego, co jeszcze dodasz do pomidorów, domowy keczup zawsze okazuje się bardzo zróżnicowany. Na przykład taki przepis z cebulą jest genialny w swojej prostocie bez przesady. Mówię szczegółowo i ze wszystkimi niuansami, jak prawidłowo go ugotować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę i pomidory losowo. Smażyć na oleju przez około 15 minut.

Dodaj czosnek i ostrą paprykę. Smaż jeszcze przez kilka minut.

Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj sól, cukier i przyprawy i gotuj keczup przez 10 minut na małym ogniu.

Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy