W zależności od tego, co jeszcze dodasz do pomidorów, domowy keczup zawsze okazuje się bardzo zróżnicowany. Na przykład taki przepis z cebulą jest genialny w swojej prostocie bez przesady. Mówię szczegółowo i ze wszystkimi niuansami, jak prawidłowo go ugotować!
Składniki
- pomidory - 1 kg
- cebula - 400 g
- ostra czerwona papryka - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- cukier - 1.5 art.
- sól - 1 art.
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę i pomidory losowo. Smażyć na oleju przez około 15 minut.
Dodaj czosnek i ostrą paprykę. Smaż jeszcze przez kilka minut.
Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.
Dodaj sól, cukier i przyprawy i gotuj keczup przez 10 minut na małym ogniu.
Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy