Puree z jabłek i marchwi na zimę

1 godz. 5 min.
2 porcje
Puree z jabłek i marchwi na zimę
lucky_marinka, stock.adobe.com
0

Kilka słoików domowego puree z jabłek i marchwi rozwiązuje kilka zadań jednocześnie. Po pierwsze, może to być dobra alternatywa dla żywności dla niemowląt w sklepie. Po drugie, jest to bardzo wygodna gotowa przekąska, którą zawsze możesz zabrać ze sobą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i marchewki.

Pokrój losowo, dodaj wodę i gotuj przez pół godziny.

Zmiksuj za pomocą blendera.

Dodaj cukier. Ponownie zagotuj puree.

Gotuj przez kolejne 10 minut.

Zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy