pikantna adjika z cukinii z koncentratem pomidorowym

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pikantna adżika z cukinii z koncentratem pomidorowym
Fukume, stock.adobe.com
0

Zimowa dieta nigdy nie będzie nudna, jeśli masz kilka słoików pikantnej Adjiki. Niezwykle wszechstronna przekąska, która jest używana zamiast sosu, trafia do innych potraw i jest dobra nawet z chlebem. Dzielę się świetnym przepisem na cukinię z koncentratem pomidorowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż obraną cukinię i paprykę przez maszynę do mięsa.

Dodaj wszystkie składniki oprócz czosnku i octu.

Doprowadź Adjikę do wrzenia i gotuj przez około godzinę na małym ogniu.

10 minut przed końcem dodaj ocet i czosnek.

Rzuć Adjikę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy