dżem śliwkowy z agarem agarowym

30 min
4 porcje
Dżem śliwkowy z agarem agarowym
Vera.FoodandGarden, stock.adobe.com
0

Aby mój ulubiony dżem śliwkowy był tak gęsty, jak to tylko możliwe, bez wydłużania czasu gotowania, dodaję trochę agaru. A następnie powiem ci szczegółowo, jak i kiedy zrobić to poprawnie. Taki przedmiot przyda się nie tylko w domu, ale także będzie świetnym prezentem, jeśli zaopatrzysz się w kilka małych słoików.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki i przełóż owoce przez maszynę do mięsa.

Napełnij agar-agar niewielką ilością wody i pozostaw na 20 minut.

Dodaj cukier do śliwki, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Wlej agar, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zwiń dżem do wysterylizowanych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy