&171;język teściowej & 187; z cukinii z pomidorami na zimę
Pomimo ostrej nazwy, przekąska z cukinii w puszkach spodoba się wielu osobom. Pikantne i pikantne, jak wypowiedzi ukochanej teściowej, zimą ten blank ozdobi każdy świąteczny stół. Dzielę się prostym przepisem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz paprykę i chili z nasion i pokrój na kawałki, posiekaj pomidory. Następnie przełóż warzywa przez maszynkę do mięsa lub zmiksuj blenderem, aż będą gładkie.
Umieść masę warzywną w garnku do gotowania, dodaj sól, cukier i olej roślinny. Mieszaj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut po ugotowaniu.
Obierz cukinię i nasiona, pokrój w długie kostki.
Dodaj cukinię do wrzącej masy warzywnej, delikatnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotuj przedmiot na małym ogniu przez 20 minut.
Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i gotuj, mieszając, jeszcze 10 minut.
Na kilka minut przed gotowością wprowadź ocet.
Gorący przedmiot zapakuj do przygotowanych sterylnych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.