&171;język teściowej & 187; z cukinii z pomidorami na zimę

1 godz. 20 min.
4 puszki po 0,5 l
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Pomimo ostrej nazwy, przekąska z cukinii w puszkach spodoba się wielu osobom. Pikantne i pikantne, jak wypowiedzi ukochanej teściowej, zimą ten blank ozdobi każdy świąteczny stół. Dzielę się prostym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz paprykę i chili z nasion i pokrój na kawałki, posiekaj pomidory. Następnie przełóż warzywa przez maszynkę do mięsa lub zmiksuj blenderem, aż będą gładkie.

Umieść masę warzywną w garnku do gotowania, dodaj sól, cukier i olej roślinny. Mieszaj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut po ugotowaniu.

Obierz cukinię i nasiona, pokrój w długie kostki.

Dodaj cukinię do wrzącej masy warzywnej, delikatnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotuj przedmiot na małym ogniu przez 20 minut.

Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i gotuj, mieszając, jeszcze 10 minut.

Na kilka minut przed gotowością wprowadź ocet.

Gorący przedmiot zapakuj do przygotowanych sterylnych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy