dżem z borówki brusznicy z jabłkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z borówki brusznicy z jabłkami
Eugenia Rubcowa, stock.adobe.com
0

Kwaśne borówki brusznicy o jasnym smaku i aromacie doskonale komponują się z jabłkami w każdym kęsie. Taki dżem jest pełnoprawnym niezależnym deserem i dodatkiem do innych potraw oraz nadzieniem do ciast, ciast lub naleśników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj jabłka, dodaj borówki brusznicy, a następnie dodaj cukier i wodę.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, gotuj przez kolejne 5 minut i ponownie ostudź.

Dodaj rozmaryn, gotuj dżem przez kolejne 5 minut, usuń zioła i wlej dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy