półfabrykaty na zimę
21.04.2023
pikantna sałatka z buraków na zimę w słoikach
3 godz. 0 min.
2 porcje
Ten przepis na pikantną sałatkę z buraków na zimę to mój ulubiony sposób na utrzymanie młodych zbiorów. Sałatka okazuje się jasna, ostra i bardzo aromatyczna. Polecam używać słoików o pojemności od pół litra do litra, aby było nie tylko smaczne, ale także wygodne.
Składniki
- Burak - 800 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 5 ząbki
- nasiona gorczycy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 50 ml
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.
- sól - 1 CZ. l.
- cukier - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj buraki do miękkości, obierz i pokrój losowo.
Posiekaj cebulę, posiekaj czosnek i wymieszaj wszystkie składniki z przepisu.
Pozostaw sałatkę na 1,5-2 godziny.
Włóż go szczelnie do sterylnych słoików i sterylizuj przez kolejne 15 minut.
Rzuć sałatkę na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy