ketchup ze śliwką wiśniową i pomidorami na zimę

2 godz. 30 min.
8 porcji
Ketchup ze śliwką wiśniową i pomidorami na zimę
Krystyna szoba, stock.adobe.com
0

Keczup kupiony w sklepie nigdy nie dorówna domowej roboty. Tutaj są korzyści, znane składniki i oczywiście różnorodność. Na przykład keczup z pomidorów i śliwki wiśniowej. Polecam przechowywać go w słoikach lub szklanych butelkach i używać jako przyprawy do dań mięsnych lub jako dip do frytek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż obraną cebulę i jabłka na dnie patelni.

Na górze-śliwka wiśniowa, a na niej-pomidory.

Wyślij wszystko do piekarnika na około 1.5 godziny w 180 stopniach.

Przetrzyj wszystko przez sito. Dodaj do puree sól, cukier i przyprawy do smaku.

Gotuj keczup na małym ogniu przez kolejne 1-1, 5 godziny.

Dodaj ocet i zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy