Dodaj do swojego notatnika przepis na galaretowate pomidory z żelatyną. Gwarantuję, że będziesz mile zaskoczony wynikami. Lepiej gotować z dużych i słodkich pomidorów. Ułóż je warstwami lub zmieszaj z cebulą.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Żelatynę zalać 150 ml zimnej wody i odstawić na 15 minut.
Pokrój pomidory i obraną cebulę.
Złóż czarny pieprz, pomidory i cebulę do słoików.
Zagotuj pozostałą wodę, wlej do słoików z pomidorami i pozostaw pod pokrywkami na 20 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.
Dodaj ocet, żelatynę i natychmiast zdejmij z ognia.
Wlej marynatę do słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy