dżem-pięć minut Borówki

10 min
14 porcji
Dżem
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu potrzebujesz najbardziej dojrzałych jagód. Szybko wypuszcza sok i gotuje. Zwykle kupuję jagody na rynku i od razu je sortuję: wysyłam je do zamrażania lub na kompoty, a dżem-pięć minut gotuję z miękkich jagód.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz jagody i włóż do rondla.

Przykryj cukrem, przykryj i odstaw na 3 godziny.

Lekko zetrzyj jagody tłuczkiem.

Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 5 minut.

Włóż dżem do czystych, suchych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy