dżem brzoskwiniowy z agarem agarowym

30 min
4 porcje
Dżem brzoskwiniowy z agarem agarowym
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz najgrubszy dżem, to na pewno wiesz, że trzeba go długo gotować. Ale jest prostsze i bardziej praktyczne rozwiązanie problemu. Możesz po prostu dodać trochę agaru. Co więcej, jest to całkowicie naturalny zagęszczacz, a nawet pochodzenia roślinnego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej brzoskwinie wrzącą wodą przez minutę. Obierz, usuń pestki i pokrój losowo.

Dodaj wodę i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Dodaj agar-agar do dżemu, mieszając.

Gotuj przez kolejne 3 minuty i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy