zielone pomidory z chrzanem i czosnkiem na zimę

20 min
12 porcji
Zielone pomidory z chrzanem i czosnkiem na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Pikantne przekąski w mojej spiżarni są zawsze obfite. Wśród ulubionych są zielone pomidory z chrzanem i czosnkiem. Polecam je również przygotować, korzystając z tego prostego przepisu. Przypominam, że oczy mocno łzawią z korzenia chrzanu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Czosnek, korzeń chrzanu obrać i posiekać.

Zielone pomidory przebij igłą w kilku miejscach.

Umieść liście porzeczki i wiśni, czosnek, korzeń chrzanu i pomidory w słoikach.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj sól, cukier i ponownie zagotuj.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.

Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy