półfabrykaty na zimę
22.01.2022
Przygotowanie bakłażana, papryki i marchwi na zimę
2 godz. 0 min.
6 porcji
Jeden z moich ulubionych półfabrykatów na zimę po prostu dlatego, że jest fantastycznie wszechstronny. Gotowa przystawka lub przystawka, sos do zupy, dodatek do duszonych warzyw, baza do sosu-wszystko w jednym. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj wszystkie warzywa. Pokrój bakłażana w kostkę, marchewkę i paprykę w cienkie paski i posiekaj pomidory z cebulą w blenderze.
Podsmaż marchewki na oleju, a po kilku minutach dodaj paprykę i bakłażana.
Gdy warzywa będą bardziej miękkie, wlej masę pomidorową, dodaj sól, cukier i posiekane warzywa. Ilość soli i cukru różni się w zależności od gustu.
Dusić warzywa przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając, włożyć do słoików i zwinąć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy