Przygotowanie bakłażana, papryki i marchwi na zimę

2 godz. 0 min.
6 porcji
Przygotowanie bakłażana, papryki i marchewki na zimę
Svetlana Kolpakova, stock.adobe.com
0

Jeden z moich ulubionych półfabrykatów na zimę po prostu dlatego, że jest fantastycznie wszechstronny. Gotowa przystawka lub przystawka, sos do zupy, dodatek do duszonych warzyw, baza do sosu-wszystko w jednym. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj wszystkie warzywa. Pokrój bakłażana w kostkę, marchewkę i paprykę w cienkie paski i posiekaj pomidory z cebulą w blenderze.

Podsmaż marchewki na oleju, a po kilku minutach dodaj paprykę i bakłażana.

Gdy warzywa będą bardziej miękkie, wlej masę pomidorową, dodaj sól, cukier i posiekane warzywa. Ilość soli i cukru różni się w zależności od gustu.

Dusić warzywa przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając, włożyć do słoików i zwinąć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy