dżem mandarynkowy ze skórką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem mandarynkowy ze skórką
marysckin, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować dżem mandarynkowy, ale nie chcę tracić czasu na obieranie skórki. Co więcej, skórka nadaje obrabianemu przedmiotowi lekką pikantność i cierpkość, które są tutaj niezwykle odpowiednie. Złap świetny sprawdzony przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj mandarynki szczotką. Gotuj je przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Pozwól im ostygnąć, dowolnie posiekaj i usuń nasiona.

Zmiel je blenderem lub maszynką do mięsa. Dodaj cukier.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 30-45 minut do pożądanej konsystencji.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy