Szklanka orzeźwiającego Mojito truskawkowego latem to prawdziwa ucieczka przed upałem. Ale nie rezygnuj z ulubionego napoju zimą! Złap świetną odmianę tematu-kompot w duchu Mojito w słoikach. I jak najlepiej go przygotować – powiem dalej.
Składniki
- truskawka - 500 g
- pomarańczowy - 1 rzecz
- cytryna - 1 rzecz
- mięta - 3 gałązki
- cukier - 300 g
- woda - 2.5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oderwij ogony truskawek i zalej cytrusy wrzącą wodą i pokrój w plasterki. Opłucz miętę.
Włóż wszystko do czystego słoika i zalej wrzącą wodą. Pozostaw pod przykryciem na 20 minut.
Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj.
Wlej cukier do słoika i zalej tą samą wrzącą wodą.
Rzuć Mojito truskawkowe na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy