Istnieje wiele odmian tego wspaniałego dania. Możesz użyć różnych nadzień, przypraw i marynat. Bułki z bakłażana zawsze okazują się smaczne i piękne. Są doskonale przechowywane w słoikach nawet w temperaturze pokojowej.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w cienkie plasterki i moczyć przez 15 minut w osolonej wodzie.
Połóż bakłażany na desce i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor po obu stronach.
Posiekaj marchewki i obrany czosnek.
Dodaj sól, zmielony pieprz i dobrze wymieszaj.
Ułóż nadzienie na krawędzi smażonego kawałka i zwiń rolkę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.
Złóż bułki do słoików i sterylizuj przez 15 minut.
Dodaj ocet, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy