Pikantne pomidory są specjalnie zaprojektowane, aby ogrzać i ożywić mroźną zimę. Ta przekąska dobrze uzupełni każdy rodzaj mięsa i wszelkie dodatki. Pomidory są bardzo palące! Myślę, że miłośnicy pikantnych przekąsek docenią to.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz pomidory, pokrój w plastry. Obierz i zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce do marchwi. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie, chili w pierścienie , posiekaj czosnek.
W misce połącz przygotowane warzywa, dodaj sól, cukier, koreańską przyprawę do marchwi, ocet i olej roślinny. Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania na 30-40 minut.
Następnie włóż warzywa do wcześniej wysterylizowanych słoików, zalej marynatą z miski do góry. Przykryj słoiki sterylnymi pokrywkami i wyślij do sterylizacji w garnku z wrzącą wodą (czas sterylizacji słoików o pojemności 0,5 litra wynosi 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku).
Po sterylizacji słoiki szczelnie zamknąć i schłodzić w temperaturze pokojowej. Przechowuj pikantne pomidory w chłodnym, ciemnym miejscu.