dżem z czarnej porzeczki w piekarniku

1 godz. 10 min.
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki w piekarniku
JoannaTkaczuk, stock.adobe.com
0

Słodki i aromatyczny dżem z czarnej porzeczki można przygotować nie tylko na kuchence, ale nawet w piekarniku! Delikatne jagody świetnie komponują się z sokiem z cytryny i cukrem, tworząc idealną równowagę na śniadanie, przekąskę lub deser.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, dodaj sok z cytryny, przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Wyślij półfabrykat w formie z pokrywką lub pod folią do piekarnika w temperaturze 180 stopni.

Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 150 i gotuj przez kolejne 30 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy