Konfitura z tarniny

1 godz. 0 min.
4 porcje
Konfitura z tarniny
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Jasna, pachnąca tarnina o bogatym smaku jest idealna do absolutnie każdego zbioru na zimę. Na przykład dla tak gęstej konfitury. Można go jeść łyżką, podawać na naleśnikach lub używać do pieczenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj wodę do tarniny i gotuj przez około 10 minut, aż będzie miękka.

Przetrzyj przez sito i dodaj cukier do masy.

Wymieszaj obrabiany przedmiot i gotuj przez około 45 minut na małym ogniu, aż będzie gęsty.

Pod koniec gotowania dodaj cynamon. Rozcieńczyć skrobię w kilku łyżkach wody i wlać tam.

Zwiń konfiturę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy