Syrop z czarnej porzeczki na zimę

40 min
6 porcji
Syrop z czarnej porzeczki na zimę
aleksashka_89, stock.adobe.com
0

Dżemy i dżemy są dobre, ale nadal musisz przygotować syrop z czarnej porzeczki na zimę. Aby to zrobić, potrzebujesz świeżych i najbardziej dojrzałych jagód, a także patelni ze stali nierdzewnej. Dusić i nie pozostawiać długo bez nadzoru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki z suchych ogonów i dokładnie spłucz.

Zmiel jagody w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj wodę i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Przecedzić przez podwójną warstwę gazy lub przetrzeć przez sito.

Wymieszaj powstały płyn z cukrem i gotuj przez 20 minut.

Wlej syrop do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy