pikantne buraki na zimę w słoikach

1 godz. 10 min.
2 porcje
Pikantne buraki na zimę w słoikach
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jednym z moich ulubionych warzyw na zimę są pikantne buraki. Kiedy zwykłe ogórki i pomidory są zmęczone, nadszedł czas na eksperymenty. Ten przepis jest niezwykle prosty, a gotową przekąskę można po prostu zjeść lub dodać do innych potraw podczas gotowania.

Składniki

  • Burak - 700 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • Chili - 1 rzecz
  • woda - 600 ml
  • ocet - 1 art.
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj buraki do miękkości, ostudź, obierz i pokrój w plastry.

Włóż do wysterylizowanych słoików z czosnkiem, kawałkami chili i przyprawami do smaku.

Zagotuj wodę z solą, cukrem i octem.

Wlać buraki, wysterylizować słoiki przez 15 minut i zwinąć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy