galaretka wiśniowa z agarem agarowym

25 min
1 porcja
Galaretka z wiśni z agarem agarowym
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Najlepszym i najbardziej wszechstronnym naturalnym zagęszczaczem jest agar agar. Służy do szerokiej gamy potrzeb kulinarnych, w tym do przygotowywania półfabrykatów. Na przykład bardzo pomoże ugotować naprawdę gęstą galaretkę z wiśni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni i ubij je blenderem.

Dodaj cukier, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Wymieszaj agar i kolejną łyżkę cukru, dodaj tam i dokładnie wymieszaj.

Gotuj galaretkę przez kolejne 7-8 minut i zwiń w sterylny słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy