dżem - pięć minut śliwki wiśniowej bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Klasyczna i najpopularniejsza technologia robienia dowolnego dżemu to pięć minut. Ta opcja jest odpowiednia dla śliwki wiśniowej. Tym razem powiem Ci, jak zrobić taki dżem bez pestek, ale nie trać czasu, aby usunąć je ręcznie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj cukier i wodę do śliwki wiśniowej, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. Ponownie ostudź.

Zmielić masę przez sito, gotować dżem przez ostatnie 5 minut po ugotowaniu i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy