dżem z czarnej porzeczki bez pestek

50 min
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki bez pestek
Vera.FoodandGarden, stock.adobe.com
0

Główną wadą dżemów z czarnej porzeczki są Kości, które psują teksturę. Czasami nie przeszkadzają, ale czasami chcesz czegoś bardziej delikatnego i jednolitego. Dzisiaj powiem Ci, jak się ich pozbyć podczas gotowania przy minimalnym wysiłku. Czytaj dalej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij jagody porzeczki wodą, zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito i ponownie zagotuj.

Dodaj cukier i kwas cytrynowy.

Gotuj dżem przez 20-30 minut, aż będzie gęsty i włóż do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy