marynowany szczaw na zimę

30 min
1 porcja
Marynowany szczaw na zimę
Halina Atroszczenko, stock.adobe.com
0

Możesz zbierać nie tylko warzywa z owocami na zimę,ale także warzywa. Na przykład taki marynowany szczaw jest wielokrotnie przydatny do przygotowywania zup, dodatków i innych potraw. Dla wygody polecam zrobić to w małych słoikach.

Składniki

  • szczaw - 200 g
  • woda - 1 szkło
  • ocet - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i drobno posiekaj szczaw.

Zagotuj wodę, wyślij tam szczaw i gotuj przez 3-4 minuty na małym ogniu.

Dodaj sól i ocet i zwiń przedmiot do sterylnego słoika.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy