dżem winogronowy z żelatyną

4 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem winogronowy z żelatyną
ronnarong, stock.adobe.com
0

Dżemy galaretkowe nie są bynajmniej ciekawostką. I można je przygotować z szerokiej gamy rodzajów jagód. W tym z winogron. Chyba że winogrona same nie gęstnieją dobrze, więc na ratunek przychodzi torebka żelatyny. Minimalny wysiłek i maksymalny smak!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij winogrona z gałązek i przebij lub pokrój jagody.

Napełnij go cukrem i pozostaw na 1-2 godziny.

Doprowadzić do wrzenia, wlać wodę i gotować przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, odcedź syrop i rozcieńcz w nim żelatynę zgodnie z instrukcją.

Zagotuj syrop z żelatyną, dodaj winogrona i cynamon i gotuj przez kolejne 4-5 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy