jabłka we własnym soku na zimę

25 min
12 porcji
Jabłka we własnym soku na zimę
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Dużo pieczę, więc latem staram się zaopatrzyć w takie półfabrykaty, które można wykorzystać jako nadzienie. Świetnie nadają się do tego jabłka we własnym soku. A aromatyczny syrop daje pyszne herbaty, galaretki i kompoty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać, posiekać i posiekać.

Skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.

Dodaj cukier, połamaną laskę cynamonu i ponownie wymieszaj. Przykryj i odstaw na 2-3 godziny.

Włóż przedmiot do słoików i sterylizuj przez 15 minut.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy