dżem cytrynowy ze skórką

40 min
4 porcje
Dżem cytrynowy ze skórką
marysckin, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszy i najbardziej bogaty dżem cytrynowy uzyskuje się, gdy używa się go ze skórką. Ale jest kilka sztuczek, które należy wziąć pod uwagę, aby przedmiot nie był gorzki. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak najlepiej to osiągnąć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie umyj cytryny i zalej wrzącą wodą przez kilka sekund.

Pokrój losowo, aby usunąć pestki.

Zmiel cytryny blenderem i wymieszaj z cukrem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 20 minut na małym ogniu.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy