dżem - pięć minut moroszki

20 min
6 porcji
Dżem
severga, stock.adobe.com
0

Moroszka jest dość rzadką jagodą i nie każdy może z niej zrobić dżem. Jagody można znaleźć w tundrze na bagnistym terenie. Ale jeśli nadal masz taką możliwość, skorzystaj z tego pięciominutowego przepisu, aby zachować smak i korzyści zdrowotne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Naprawdę potrzebujesz tylko 10-15 minut, aby zrobić pyszny i zdrowy dżem, który można łatwo przechowywać w lodówce.

Opłucz jagody, osusz i przepuść je przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Rozsyp dżem do słoików, zamknij pokrywkę i schowaj w lodówce. Możesz zjeść taki dżem natychmiast po ugotowaniu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy