kompot brzoskwiniowy na zimę bez cukru

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kompot brzoskwiniowy na zimę bez cukru
Jerzy Bałaguła, stock.adobe.com
0

Jeśli natkniesz się na bardzo słodkie i soczyste brzoskwinie, nie psuj ich cukrem. Proponuję przygotować bez niego niezwykle zdrowy kompot. I mówię Ci, jak to zrobić, aby nie było zbyt mdłe lub kwaśne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brzoskwinie dokładnie umyj, pokrój losowo i włóż do sterylnych słoików.

Zalej je wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.

Odcedź, zagotuj ponownie i ponownie zalej brzoskwinie.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy