dżem jeżynowy z cytryną

30 min
4 porcje
Dżem z jeżyn z cytryną
Grafvision, stock.adobe.com
0

Jeżyny mają piękny łagodny smak, ale czasami chcą czegoś bardziej wyrazistego. W takim przypadku wolę dodać trochę cytryny do dżemu. Ponadto sprawia, że kolor przedmiotu obrabianego jest jeszcze jaśniejszy, a takie słoiki są lepiej przechowywane nawet w szafce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z cytryny i usuń skórkę.

Dodaj do jeżyn i delikatnie wymieszaj z cukrem.

Pozostaw obrabiany przedmiot na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia, gotować dżem przez 10-15 minut na małym ogniu i zwinąć w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy