dżem nektarynkowy bez pestek

45 min
4 porcje
Dżem z nektarynek bez pestek
Elena, stock.adobe.com
0

Dżem brzoskwiniowy od dawna trudno zaskoczyć, ale nektaryny są często niezasłużenie omijane. I zupełnie na próżno. Są nie mniej smaczne, te same niedrogie, a także bardzo zróżnicowane ze względu na duży wybór odmian. Mówię Ci, jak z nimi pracować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z nektarynek i pokrój losowo.

Przykryj je cukrem i pozostaw na noc.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj cynamon i sok z cytryny i gotuj przez kolejne 10-15 minut, aż będzie gęsty.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy