dżem nektarynkowy bez pestek

15 min
15 porcji
Dżem z nektarynek bez pestek
irina, stock.adobe.com
0

Główną zaletą nektarynek jest gładka skórka, której nie można odciąć. Owoce wystarczy umyć, posiekać i ugotować z cukrem. Dżem z nektarynek gotuje się szybko, więc radzę nie oddalać się od pieca.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz nektarynę, pokrój na małe kawałki i włóż do rondla.

Dodaj cukier, przykryj i odłóż na bok na 2 godziny.

Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj, aż dżem zgęstnieje. Nie zapomnij zamieszać, w przeciwnym razie szybko się spali.

Rozłóż w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy