Uwielbiasz chrupiące, pikantne korniszony? Ale w sklepie nie zawsze można znaleźć udane słoiki-niewłaściwe przyprawy, zbyt dużo octu, zbyt miękkie ogórki, ciągle coś jest nie tak. Aby na zawsze zapomnieć o tym problemie, mówię Ci, jak je zwinąć
Składniki
- korniszony (ile wejdzie do słoika) – 15 sztuk
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- czarny pieprz - 3 groszek
- ziele angielskie - 3 groszek
- cukier - 2.5 art.
- sól - 1 art.
- ocet - 3 art.
- koperek - 1 parasol
- liść laurowy - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.
Włóż wszystkie dodatki do sterylnego słoika, a następnie korniszony.
Zalej wrzącą wodą, przykryj i pozostaw do ostygnięcia.
Odcedź tę wodę i zagotuj ją ponownie. Dodaj cukier, sól i ocet, gotuj przez 1-2 minuty i ponownie napełnij korniszony.
Zwiń przedmiot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy