dżem gruszkowy z cytryną i cynamonem

45 min
4 porcje
Dżem gruszkowy z cytryną i cynamonem
tyosya, stock.adobe.com
0

Gruszki to wszechstronny składnik dżemu. Są nie tylko słodkie, ale zawierają dużo pektyny, która pomaga uzyskać odpowiednią konsystencję. W przepisie dodaję cytrynę, aby nadać kwaśne nuty, a także cynamon, aby wzmocnić aromat i smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszkę obrać i pokroić, zalać wodą i gotować do miękkości.

Zmiel gruszkę blenderem. Oddzielnie ubij parzoną wrzątkiem cytrynę bez pestek.

Wymieszaj wszystko razem i dodaj cukier cynamonowy.

Gotuj dżem przez kolejne 20-25 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy